Weerbericht

Waarschijnlijk droog weer op Pakjesavond

- advertentie -

Landelijk – Het weer tijdens Pakjesavond heeft geen grote verrassingen in petto. Zowel uitzonderlijke warmte als winterkou hoeven we niet te verwachten en ook de kans op extreem nat weer is klein. Er zijn vrij veel wolkenvelden, maar het lijkt het droog te blijven op Pakjesavond.

- advertentie -

Dit weekend is het overwegend droog. Zaterdag is het in de middag 6-8 graden en voor deze tijd van het jaar is dat heel normaal. Er zijn flinke zonnige perioden en in de kustgebieden komen enkele wolkenvelden voor. In de avond wordt het koud en daarna gaat het op veel plaatsen vriezen. De minima komen uit tussen 0 en -3 graden. Lokaal kan het -4 graden worden. In het noorden, midden en oosten wordt mist verwacht.

Zondag kouder weer dan op Pakjesavond
Zondag is het grijs, koud en mistig. Op veel plaatsen zal de mist verdwijnen, maar het noordoosten houdt mogelijk de hele dag last van mist en dan komt de temperatuur maar iets boven het vriespunt uit. Op andere plaatsen wordt het 3-6 graden en daarmee start december kouder dan normaal.

Op Pakjesavond is het waarschijnlijk droog weer met vrij veel wolkenvelden. Als er regen valt is het maar heel weinig. De temperatuur ligt dan tussen 3 en 6 graden. Vorig jaar viel tijdens Pakjesavond regen en motregen.

Wassende maan
Of de maan door de bomen zal schijnen is dus maar de vraag. Op plaatsen waar het helder is kunnen we genieten van een wassende maan. De maan is voor meer dan de helft zichtbaar, maar door een grotere afstand tot de aarde is de maan wel wat kleiner.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button