Gemeente

Vervolgafspraken over biomassa-installaties in Winschoten en Finsterwolde

- advertentie -

Winschoten/ Finsterwolde – De eigenaar van de biomassa-installaties in Winschoten en Finsterwolde gaat aan de slag met een plan van aanpak. Hierin wordt beschreven welke maatregelen ervoor kunnen zorgen dat de uitstoot van de installaties wel binnen de normen valt.

- advertentie -

Dat is op dinsdag 26 november besproken tijdens een afspraak tussen de gemeente en de eigenaar van de installaties. Nieuw onderzoek moet vervolgens uitwijzen of de genomen maatregelen hebben geholpen.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema: “Voordat de installaties opnieuw aan mogen om te kunnen meten, willen we zeker weten dat er gedegen maatregelen zijn genomen. Daarom hebben we met de eigenaar afgesproken dat er een plan van aanpak komt. Als dat plan er is gaan we eerst in gesprek voordat we verdere stappen zetten. Uiteraard willen we ook omwonenden goed meenemen in dit proces, dus mensen hoeven zich geen zorgen te maken dat de installaties ineens weer aan staan.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button