Gemeente

Overeenstemming over kavel H.J. Siemonsstraat 52

- advertentie -

Finsterwolde – De gemeente heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar van de kavel aan de H.J. Siemonsstraat 52 in Finsterwolde over de aankoop van deze kavel.

- advertentie -

Op de kavel aan de H.J. Siemonsstraat 52 in Finsterwolde zou de oorspronkelijke eigenaar een woning met een kelder bouwen. De bouwwerkzaamheden zijn gestaakt nadat de keldervloer gestort was. Jarenlang gebeurde er niks met de kavel en langzamerhand kreeg de kavel een steeds grotere negatieve invloed op de directe omgeving. Daarnaast vreesden omwonenden en Dorpsbelangen Finsterwolde voor een onveilige situatie voor kinderen, omdat er water in de bouwput bleef staan. Hierop is de kavel volledig in de hekken gezet. In de afgelopen periode heeft Dorpsbelangen Finsterwolde zich sterk gemaakt voor de aanpak van de kavel. Dit tezamen met de wens van de gemeente om rotte kiezen aan te pakken, heeft geresulteerd in de aankoop van deze kavel.

Gelukkig zijn er nu goede afspraken gemaakt met de huidige eigenaar. Hij gaat de kelder en damwanden verwijderen en het gat weer opvullen met grond. De gemeente is blij dat er nu overeenstemming is en dat een jarenlange impasse wordt doorbroken. Met de aankoop van de kavel verwijdert de gemeente een rotte kies, waarmee een positieve bijdrage wordt geleverd aan het aanzien van de H.J Siemonsstraat.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button