Partnerbijdragen (advertentie)

Gunstige premies voor automobilisten in Groningen

- advertentie -

Groningen – Autobezitters in Groningen betalen, ongeacht de dekkingsvorm, relatief lage premies voor hun autoverzekering. Dit blijkt uit een onderzoeksanalyse van Independer, waarbij ruim een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen -tussen 1 januari 2019 en 1 november 2019- in kaart werden gebracht.

- advertentie -

Premies Groningen relatief laag
De gemiddelde jaarpremie voor een WA-autoverzekering in Nederland bedraagt 603 euro. In Groningen is dit bedrag bijna honderd euro lager, namelijk 509 euro. Ook bij de overige twee dekkingsvormen is er sprake van grote verschillen. De WA+ dekking (ook wel: beperkt casco) kost een gemiddelde Nederlandse automobilist zo’n 666 euro op jaarbasis. Groningers die WA+ verzekerd zijn betalen gemiddeld ‘slechts’ 566 euro (100 euro verschil), en bij de allrisk dekking is zelfs sprake van 136 euro verschil ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Jongeren in Groningen
Over het algemeen betalen vooral jongeren al jaren zeer hoge premies voor hun autoverzekering. Gemiddeld betalen jongeren in Nederland 1.307 euro voor een WA-verzekering, 1.379 euro voor WA+ en 2.063 euro voor een volledig cascodekking.

In Groningen zijn deze gemiddelde premies met respectievelijk 1.121 euro (WA), 1.191 euro (WA+) en 1.832 euro (volledig casco); een stuk lager.

Premie autoverzekeringen hoogst in Zuid-Holland
In Zuid-Holland betalen autobezitters de hoogste premies. De jaarpremie voor een WA-dekking bedraagt daar gemiddeld 721 euro. Dat is 20 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. De premie voor een WA+ dekking is in Zuid-Holland 18 procent hoger dan landelijk (787 euro) en de jaarpremie voor een volledig cascodekking komt uit op 1.236 euro. Dit is 16 procent meer dan landelijk gemiddeld.

Bron: Independer autoverzekering data

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button