Cultuur

Jongeren gezocht die mee willen spelen in een film!

- advertentie -

Oldambt – Filmmaker Sander Blom uit Winschoten is met collega Niels Brouwers bezig met een filmdrieluik, waarbij ze drie professionele korte films van 15 tot 20 minuten per stuk gaan maken, gebonden door een overkoepelend thema: de kloof tussen stad en platteland. Die drie films nemen ze elk in een andere gemeente op. Eentje in de gemeente Het Hogeland, eentje in de gemeente Midden-Groningen en dus ook een in de gemeente Oldambt.

- advertentie -

“Bijzonder aan het project is dat we deze films gaan maken met hulp van jongeren uit de gemeentes. Jongeren kunnen in elke fase van het filmmaakproces meehelpen. Ze mogen meedenken over het genre en verhaal van de film, kunnen helpen op de filmset of acteren voor de camera. En ook de filmposter en filmmuziek komen tot stand met hulp van enthousiaste jongeren, onder begeleiding van professionals.” zegt Sander.

Sander: “Daarvoor werken we in het Oldambt samen met Sociaal Werk Oldambt en Jongerencentrum ’t Spoor. En op woensdag 21 februari om 19.30 uur is bij JC ’t Spoor ook de kick-off van het project. Alle jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud zijn dan van harte welkom om mee te discussiëren over het onderwerp. Niels en ik vertellen over ons werk, laten wat recente producties zien en gaan in gesprek met de aanwezigen. Alle jongeren zijn van harte welkom, ook als ze alleen benieuwd zijn of meer informatie willen over het project.”

Verhalen uitwerken
“Na de kick-off van eind februari gaan we de verhalen uitwerken met de input van de jongeren. Daarna worden de films naar verwachting in mei/juni opgenomen, om ze na de zomer feestelijk te kunnen presenteren.” legt Blom uit.

Meer informatie lees je hier.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button