Sport

AV Aquilo organiseert 40e Oudejaarsloop op 28 december in Blijham

- advertentie -

Winschoten/ Blijham – Op zaterdag 28 december aanstaande wordt in Blijham voor de 40e keer het startschot gegeven voor de Oudejaarsloop. De loop wordt georganiseerd door AV Aquilo uit Winschoten in samenwerking met voetbalvereniging ASVB uit Blijham.

- advertentie -

De afgelopen edities hebben al vele hardloopliefhebbers de weg naar Blijham weten te vinden voor een sportief intermezzo in de periode van Kerst en Oud & Nieuw.

Westerwolde
Het parcours is ook dit jaar hetzelfde als de vorige jaren. Naast een wedstrijd over 21,1 km (halve marathon) kan er ook worden gekozen voor trimlopen over 21,1, 14, 10 en 5 kilometer. De verschillende afstanden voeren de deelnemers over lanen en paden in het prachtige Westerwolde. Onder andere komen ze door de Wedderbergen en het natuurgebied De Gaast.

Wandelen
Na het succes van vorig jaar zijn de 10 en de 21,1 kilometer ook dit jaar wandelend af te leggen. De wandelaars kunnen al vanaf 9.00 uur ’s morgens van start gaan op de langste afstand, de 21,1 km. Ook kan men de 10 kilometer lopen, daarvoor kan men om 11.00 uur van start.

Voor de hardlopers van de halve marathon klinkt het startschot om 12.00 uur. Voor de 10, de 14 en de 5 kilometer om 12.05 uur.

Voorinschrijving via www.avaquilo.nl
Deelnemers voor de oudejaarsloop kunnen zich nu al opgeven op www.avaquilo.nl. Heb je je voor-ingeschreven dan kun je je startnummer vanaf 10.00 uur ophalen in Sporthal ‘de Stelling’ in Blijham, bij de accommodatie van ASVB. Je betaalt dan 9 euro voor het hardlopen en 5 euro om te wandelen.

Na-inschrijven kan ook, van 10.00 uur tot 11.15 uur in dezelfde sporthal. Je betaalt dan een euro meer voor het hardlopen. Het is vaak erg druk bij de inschrijving, kom dus op tijd! Voor alle lopers is er een elektronische tijdregistratie, deze is verwerkt op het startnummer.

In de sporthal is er voldoende kleed- en doucheruimte beschikbaar. Ook is er EHBO aanwezig. Op het parcours vind je op verschillende punten verkeersregelaars. Volg hun instructies op, zodat we allemaal veilig thuiskomen.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de internet-site van Aquilo.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button