Politiek

Jongeren voeren ludieke acties uit in het centrum van Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Een aantal weken geleden is besloten dat de subsidie voor Jimmy’s moest stoppen, hier zijn de jongeren het niet mee eens en ze hebben een aantal ludieke acties uitgevoerd. Onder andere hebben ze maandag actiegevoerd bij de raadszaal.

- advertentie -

Acties
De jongeren in Oldambt hebben afgelopen weken actiegevoerd op zaterdag 7 en zaterdag 14 december. Ze hebben onder andere honderden handtekeningen kunnen verzamelen en hun zorgen aan de burgers kunnen vertellen. Er kwamen veel steunbetuigingen vanuit de burgers.

Raadsvergadering
Maandag was de raadsvergadering waar de jongeren van Jimmy’s op een ludieke manier actie hebben gevoerd bij Halte Democratie, waar de raadsvergadering ging plaatsvinden. De actie werd mogelijk gemaakt door een ontzettend lieve boer die een hart voor jongeren heeft en graag zijn trekker beschikbaar stelde om deze jongeren een hart onder de riem de steken.

De jongeren hebben op een creatieve manier spandoeken gemaakt met daarop de teksten ‘’aandachtstrekker” en ‘Jimmy’s moet blijven!’. Die hebben ze vastgemaakt aan de trekker.

Aan het begin van de vergadering zijn daar de papieren handtekeningenlijsten overhandigd aan de wethouder Bard Boon.

Besluit
De SP in het Oldambt heeft aan het begin van het vragenuurtje het onderwerp Jimmy’s aan de orde gebracht en heeft een motie ingediend die gesteund werd door D66, de VCP en Oldambt Aktief.

De motie werd echter verworpen. Het is nog niet gezegd dat er geen subsidie vrijkomt voor Jimmy’s.  Wel heeft de wethouder Bard Boon toezegging gedaan om in gesprek te gaan met Sociaal Werk Oldambt (SWO) en Jimmy’s Oldambt en dat in januari terug te koppelen.

En nu verder
De jongeren geven natuurlijk niet op en gaan verder met actievoeren. Daarover komen ze woensdagavond nog bijeen om te gaan overleggen hoe de volgende acties kleur gaan krijgen.

Ook komt op maandag 23 december Justin Mensink langs bij Jimmy’s, Justin is een influencer en heeft heel erg veel volgers op verschillende sociale mediakanalen, hij komt zijn verhaal delen en hoort ook graag de verhalen van de andere jongeren aan. Hij is aanwezig van 13:00-15:00.

Petitie
Namens alle jongeren vragen de vrijwilligers van Jimmy nog eenmaal om de online petitie nog eens te delen en te ondertekenen: https://www.petities.com/help_jimmys_oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button