Weerbericht

Droge Blue Monday met ruimte voor de zon

- advertentie -

Landelijk – Het weer is morgen niet om depressief van te worden. Het blijft droog en er is weinig wind. De dag start regionaal met mist en lokale gladheid. Ga je in de ochtend op pad met de auto dan kan ijs op de autoruiten je humeur mogelijk wel wat verlagen. In de loop van de dag breekt de zon op steeds meer plaatsen door.

- advertentie -

Blue Monday, deprimaandag, is zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Deze dag valt op de maandag van de laatste volle januariweek. Het idee is dat het dan vaak nog donker weer is, het de eerste dag van de werkweek is, voor veel mensen vakanties nog ver weg zijn en goede voornemens vaak al mislukt zijn.

Het eerste argument gaat dit jaar voor de meeste mensen niet op. Het wordt een droge dag met op de meeste plaatsen veel ruimte voor de zon. Regionaal start de dag met mist en vooral in de oostelijke delen van het land kan het even duren voordat de mist oplost. In de middag is het 6-7 graden en met weinig wind is het zeker niet onaangenaam buiten.

Ook kan de dag zeer lokaal met gladheid beginnen. In de vroege ochtend ligt de temperatuur rond het vriespunt. Op veel plekken zullen buiten geparkeerde auto’s ijs op de ramen hebben. Ga je voor 9:30 uur met de auto op pad dan heb je grote kans op enkele minuten autoruitkrabvertragingstijd.

Vorig jaar blauw van de kou, in 2018 echt Blue Monday-weer
In 2019 verliep Blue Monday ook droog en was het vrij zonnig. Wel was het beduidend kouder dan dit jaar met overdag slechts een graad of 2 en in de vroege ochtend 2-5 graden vorst.

In 2018 was het deprimerend weer zonder zon en met flink wat regen. In 2017 was het volop winter. In het noorden en oosten kwam het regionaal tot een ijsdag (maximumtemperatuur lager dan 0 graden) en op verschillende plaatsen werd geschaatst op natuurijs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button