Op stap

De Carbage Run – Dag 2: ‘Na paar tegenslagen toch alles gehaald’

- advertentie -

De Carbage Run Wintereditie 2020, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

- advertentie -

De tweede dag van de carbagerun bracht ons van Basel (Zwitserland) naar Seefeld (Oostenrijk). We hadden de keuze uit 2 routes vandaag. Eentje met snelwegen en eentje zonder. Onze keuze viel op de route zonder snelwegen. Want snelwegen pakken we wel als we op doorreis zijn naar de wintersport of zomervakantie. Helaas moesten we toch halverwege de dag van deze keuze afwijken. Dit in verband met het proberen te behalen van de opdrachten. Hierdoor hebben we namelijk veel tijd verloren. Hierover verderop meer.

De opdrachten van vandaag waren:
1. Maak een foto van je auto op of in een treinwagon
2. Maak een video van een (1) van je teamleden spelend op een alpenhoorn.

Vanaf het moment van de start gelijk aan de slag gegaan met de eerste opdracht. Na wat speurwerk leek ons de beste optie om naar Luzern (Zwitserland) te rijden. Ondanks dit niet echt op de route lag. Achteraf gezien een verkeerde keus. Op het station in Luzern kon men ons niet helpen. Teleurstelling dan maar ook weg gegeten met een eigen gemaakte broodje gehakt. Bij het vertrekken vanuit Luzern ervoor gekozen om toch maar een vignet te kopen om zodoende snelweg te kunnen pakken.

Dit was de beste optie om zo snel mogelijk in Feldkirch (Oostenrijk) te komen. De binnendoor wegen waren eigenlijk geen optie meer in verband met de tijdslijn. Aangekomen in Feldkirch weer een poging gewaagd om opdracht 1 binnen te slepen. We gaan niet zeggen hoe we het voor elkaar gekregen hebben….maar wat brutaalheid en lef hebben ervoor gezorgd dat we de opdracht binnen gesleept hebben.

De tweede opdracht is na wat hulp van lokale bevolking ook gelukt! Alle drie op de Alpenhorn geblazen! Doordat we vandaag beide opdrachten volbracht hebben, doen we nog steeds goed mee voor het eindklassement!

De auto heeft zich vandaag weer prima gehouden. Afgezien van het feit dan dat we met een volle tank bij wat enthousiast over rotondes of bochten rijden een beetje brandstof verliezen. Dat nemen we dan maar voor lief. Onze ’tuter’ is weer gemaakt. Drukschakelaar bleek stuk te zijn. Dus we kunnen er nu weer op los ’tuteren’! Dan de speaker in de dakkoffer. Die is waarschijnlijk toch echt overleden. Alles nagelopen en geen andere mankement, doorgebrande zekering, etc. kunnen vinden. Dus geen Sirene, muziek en aanmoedigingen via de koffer-speaker deze run meer voor ons.

De route naar Luzern toe was weer mooi. Heerlijk over binnenwegen kunnen cruisen. Hier en daar een paar redelijke stijgingspercentages kunnen pakken. Onze runner tufte hier moeiteloos overheen. Spannend momentje was nog wel het moment dat we van de weg gehaald werden door die Polizei. Na wat uitleg over wat wel en niet toegestaan was mochten wij gelukkig weer onze weg vervolgen. Vanaf Luzern naar Feldkirch saai over de Autobahn gefahren. Meer letters dan dit gaan we hier dan ook niet aan besteden. Na Feldkirch te hebben bezocht via binnenwegen naar Seefeld gereden. Hier werden we dan wel weer vrolijk van! Mooie binnenwegen met leuke haarspeldbochten, stijgingen en afdalingen.

Ook willen wij al onze (financiële) sponsoren nogmaals bedanken. Dit zijn; OldambtNu.nl, Fokkens BHV, Blikfris, Jumbo van der Weele, Notariaat Ter Apel, Hema Winschoten, Hair & beauty by Jess, Hemmes Bandenservice, dakdragerexpert.nl, Koert.nu, Autobedrijf Bruining Bellingwolde, Faber reclame en Creative people.

Lees ook:
De Carbage Run – Dag 1: ‘Nu zijn we echt van start’

De Carbage Run: ‘Op weg naar de startlocatie’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button