Regionaal nieuws

Verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk vanaf de aankomende jaarwisseling

- advertentie -

Landelijk – Consumenten mogen de komende jaarwisseling geen knalvuurwerk en vuurpijlen meer afsteken. Het kabinet heeft de knoop doorgehakt en besloten dat een gedeeltelijk vuurwerkverbod zo snel mogelijk moet ingaan.

- advertentie -

Na de afgelopen jaarwisseling, waarbij er weer veel incidenten plaatsvonden, kwam er een kentering. “Deze jaarwisseling is weer niet geworden wat-ie moet zijn en dat vraagt om meer maatregelen”, zei minister Grapperhaus van Justitie begin deze maand over de jaarwisseling met veel incidenten.

Twee weken geleden steunden de Tweede Kamerfracties van VVD en CDA, na lang verzet, een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Coalitiegenoten D66 en ChristenUnie waren al langer voor zo’n verbod.

Wel toegestaan
Alleen een beperkt assortiment siervuurwerk zoals fonteintjes, bepaalde sierpotten en grondbloemen blijft toegestaan. Ook het zogenoemde F1-vuurwerk, kindervuurwerk zoals sterretjes en knalerwten, blijft te koop. Dit relatief ongevaarlijk vuurwerk mag nu al het hele jaar door worden verkocht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button