Algemeen

Inwoners Westerlee in TV-programma: ‘Steenrijk, straatarm’

- advertentie -

Westerlee – Vanavond om 20.30 uur zijn inwoners van Westerlee te zien in het programma:  ‘Steenrijk, straatarm’. Het Realityprogramma van SBS6.

- advertentie -

Alleenstaande moeder Saskia en haar vier dochters moeten rondkomen van 60 euro per week. Ze maken er het beste van, maar weten niet wat hun overkomt als ze ruilen met de Amsterdamse Mayke en Dennis, die wekelijks 2200 euro te besteden hebben.

Grachtenpand Amsterdam
Mayke Niestadt vergaarde haar vermogen met modellen- en hostess bureau Buck Models, een bedrijf met 400 modellen voor events en fotoshoots. Na succesvolle jaren met Buck Models, richtte Mayke een nieuw bedrijf op, The Inner Beauty Retreat, waarmee zij bezinningsreizen naar plekken als Bali, Ibiza en Mallorca organiseert. Mayke’s vriend Dennis is holistic coach en auteur. Hij helpt mensen die meer in contact willen staan met zichzelf en gelukkiger willen leven.

Mayke en Dennis bewonen een historisch grachtenpand in hartje Amsterdam, en hebben de financiele ruimte om te doen en laten wat ze graag willen. Die financiele ruimte is er voor alleenstaande moeder Saskia – en haar vier dochters – niet in het Groningse dorpje Westerlee.

Maakt geld werkelijk gelukkig?
Saskia Bos verloor vorig jaar – van de een op de andere dag – haar grote liefde Remy. Een verlies dat niet alleen emotioneel zijn sporen heeft nagelaten, maar ook financieel. Saskia moet met haar vier meiden rondkomen van zestig euro per week. In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven.

Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button