AlgemeenVideo

Burgemeester Sikkema opent koffiehuis Nuver in Scheemda (video)

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen vrijdag was de opening van ‘Nuver koffie, thee en anders’ in Scheemda. Om 13.00 uur werden de gasten welkom geheten door Petra en Johan Roggeveld. Daarna hield Ria Stegehuis, voorzitter Raad van Bestuur van Cosis, een korte toespraak waarna de burgemeester het van haar overnam.

- advertentie -

Na de toespraken werden alle gasten (circa 50) gevraagd om naar buiten te gaan voor de openingshandeling. De burgemeester verrichtte samen met de jongste gast de openingshandeling. Daarna konden de gasten binnen een kijkje nemen. Om 14.00 uur ging Nuver open voor overige belangstellenden.

Koffiehuis
‘Nuver’ is een gezellig koffiehuis waar men terecht kan voor een kopje koffie of thee met een gebakje en een lichte lunch. Ook worden duurzame en stijlvolle woonaccessoires verkocht. Deze zijn gemaakt van overgebleven fietsmaterialen van RoggeveldFietsen.

Lees ook: Opening 14 februari NUVER koffie, thee & anders

Doel van ‘Nuver’ is het creëren van een beschermde zinvolle dagbestedingsplek waar cliënten verschillende werkzaamheden uitvoeren, in contact komen met mensen zonder een beperking, hun talenten ontdekken en aan eigen kwaliteiten kunnen werken.

Naast de werkplek zorgt Nuver voor een zichtbare plek in de maatschappij waar mensen kunnen ervaren hoe een samenwerking tussen Cosis en een lokale ondernemer werkt. Ook vindt verbinding met plaatselijke ondernemers plaats door afname van gebak en andere artikelen.

Nuver zit gevestigd aan de Poststraat in Scheemda.

- advertentie - 

Foto’s: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button