Algemeen

OBS Jaarfke en de Eexterbasisschool gaan samen verder als OBS Futura

- advertentie -

Scheemda – Met ingang van het nieuwe schooljaar (1 augustus 2020) gaan obs Jaarfke en de Eexterbasisschool (beide scholen vallen onder SOOOG) in Scheemda als één nieuwe openbare school verder. Afgelopen week heeft een commissie van kinderen, ouders en leerkrachten de definitieve keuze gemaakt voor een naam voor deze school. Uit 38 aangeleverde namen is uiteindelijk gekozen voor obs Futura. Deze naam is ingezonden door Ina Gils, schoolcoördinator van beide scholen. Zij motiveert haar inzending als volgt:

- advertentie -

“Futura als verwijzing naar de toekomst. Een beeld dat zowel bij Scheemda hoort als ook bij het onderwijs aan onze kinderen. De kinderen op onze school zijn ‘de toekomst’! De naam is kort, maar krachtig, makkelijk uit te spreken en klinkt modern. Past ook goed bij een nieuw gebouw en een nieuwe, moderne vorm van onderwijs.”

De naam past ook goed bij de visie van de school waarin we zeggen: “Vanuit een collectieve pedagogische ambitie om kinderen onafhankelijk, creatief en kritisch te leren denken, goed te leren samenwerken en zichzelf doelen te leren stellen ontwikkelen onze leerlingen de verantwoordelijkheid om de toekomst vorm te geven.” Obs Futura is met ingang van augustus gevestigd in het Kindcentrum De Zwerm in Scheemda. Tot die tijd kan men voor meer informatie contact opnemen met de Eexterbasisschool of obs Jaarfke.

Deuren openen in 2020
De oplevering van de brede school is gepland in het voorjaar van 2020. In september van dat jaar openen de deuren voor een nieuw schooljaar. Vanaf dan zijn CBS Annewieke, OBS Eexterbasisschool, OBS Jaarfke, Stichting Kinderopvang KiWi, Peuterspeelzaal Sociaal Werk Oldambt, Logopedie Oldambt, Biblionet Groningen, PrengerHoekman Fysiotherapie én de gymzaal in het gebouw gevestigd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button