GemeenteSport

Wethouder Wünker en ex-wethouder Swagerman openen nieuwe kleedruimte

Drieborg – Achter de kantine op het sportveld van S.V. Drieborg is een nieuwe kleedruimte gebouwd en deze is vrijdagavond onder grote belangstelling geopend door wethouder Erich Wünker en ex-wethouder van de gemeente Oldambt Kees Swagerman.

- advertentie - 

De heer Swagerman was op persoonlijke titel uitgenodigd door de sportvereniging omdat hij aan de wieg heeft gestaan van de bouw van deze nieuwe ruimte en de club heeft bijgestaan met het aanvragen van de subsidies, zo heeft penningmeester Dave Meijer laten weten.

Openingshandeling
Dat de club trots is op dit nieuwe duurzame gebouw liet het bestuur duidelijk blijken, maar voordat er een kijkje genomen kon worden moest eerste de openingshandeling nog plaatsvinden. En zoals bij menig opening het geval is, ging het ook in Drieborg mis met het doorknippen van het lint, dat voor de deur was gespannen.

De schaar die de heer Swagerman had gekregen bleek niet scherp genoeg om het lint in één keer door te knippen, maar uiteindelijk is het toch gelukt.

Kleedruimte
Daarna de mogelijkheid om de nieuwe ruimte te bekijken. Ruime kleed- en doucheruimtes, helemaal wit betegeld met een grijze vloer met vloerverwarming en een opslagruimte en dat alles zoveel mogelijk energie-neutraal. De kosten waren voor deze kleine club dermate hoog dat er dringend een beroep op de provincie en het gemeente bestuur is gedaan, want de bouwkosten bedroegen zo’n €185.000,-.

De provincie Groningen heeft hieraan €85.000,- bijgedragen en de gemeente Oldambt €35.000,-. Ook Leader, het Europese subsidieprogramma, heeft een fors bedrag beschikbaar gesteld. En natuurlijk alle verdere sponsoren die het gezamenlijk mogelijk hebben gemaakt om deze kleedruimte te realiseren.

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close