Regionaal nieuwsWeerbericht

Koude nachten met kans op lokale gladheid

- advertentie -

Landelijk – Deze week is vooral aan het einde van de nachten en in de vroege ochtenden kans op lokale gladheid. Dit geldt vooral voor koudegevoelige wegen zoals bruggen. Ga je ’s ochtend voor 8:00 uur met de auto op pad houd dan ook rekening met een aantal minuten autoruitkrabvertragingstijd.

- advertentie -

Deze week liggen de minima landinwaarts rond het vriespunt. Vandaag valt regen en komende dagen zijn er overdag enkele buien, maar ook zonnige perioden. De maxima liggen rond 8 graden. In de nachten zijn er vaak brede opklaringen en staat er niet al te veel wind.

Gladheid op bruggen, ijs op autoramen
In dit soort situaties koelen objecten met weinig warmtecapaciteit hard af. Dit geldt bijvoorbeeld heel sterk voor autoruiten, maar dit geldt ook voor wegen. Gewone wegen koelen niet zo hard af doordat warmte vanuit de grond wordt aangevoerd. Bruggen en viaducten hebben minder warmtecapaciteit en koelen sneller af. Houten fietsbruggetjes koelen nog sneller af en kunnen deze week in het hele land glad worden in de nachten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button