Algemeen

Open dag biovergister Nieuwolda

- advertentie -

Nieuwolda – Op zaterdag 21 maart houdt het bedrijf Deeterink Bio Energie een open dag bij de biovergister in Nieuwolda. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen geïnteresseerden uitleg krijgen over de productie van groen gas.

- advertentie -

Biogas
De biovergister in Nieuwolda maakt duurzaam biogas. Op dit moment wordt daarmee elektriciteit geproduceerd. Biogas kan ook gebruikt worden om duurzaam groen gas van te maken. Inwoners uit Nieuwolda en Wagenborgen kunnen dit groene gas in de toekomst gebruiken om het huis mee te verwarmen of om op te koken.

Hoe maak je groen gas?
Om te laten zien hoe Deeterink groen gas maakt, houden zij op zaterdag 21 maart 2020 een open dag. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. Ieder uur zijn er meerdere rondleidingen waaraan u kunt deelnemen.

Aanmelden en locatie
Belangstellenden kunnen zich via www.nieuwborgen.net aanmelden voor de open dag. Het adres van de biovergister is Provincialeweg 16A in Nieuwolda. Bij de biovergister is voldoende ruimte om te parkeren.

Over Nieuwborgen.net
Voor Nieuwolda en Wagenborgen is een plan gemaakt om van aardgas over te stappen naar lokaal geproduceerd groen gas. Tegelijkertijd worden woningen en gebouwen energiezuiniger gemaakt. Nieuwborgen.net is tijdens de gehele open dag aanwezig om vragen hierover te beantwoorden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button