Algemeen

Eenmansactie vraagt aandacht voor onveilige situatie Oldambtplein

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdagochtend vond er een eenmansactie plaats op het Oldambtplein in Winschoten. De vrouw die er actie voerde probeert hierdoor aandacht te vragen voor de vaak onveilige situaties op deze rotonde.

- advertentie -

Onveilige rotonde
Volgens een onderzoek van RTL Nieuws wordt de rotonde op het Oldambtplein in Winschoten door veel gebruikers als onveilig ervaren. In 2014 is de rotonde aangelegd volgens het principe van shared space. Dat betekent dat er zo weinig mogelijk regels gelden op het verkeersplein. Fietsers, voetgangers en automobilisten dienen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid door rekening te houden met elkaar.

Lees ook: RTL Nieuws: ‘Oldambtplein wordt door veel gebruikers als onveilig ervaren’

Het leidde de afgelopen jaren tot zeker tientallen ongevallen. Het voorbeeld uit Winschoten is niet uniek. Ook in andere steden zijn shared space-rotondes te vinden.

In de afgelopen week vonden er meerdere ongelukken plaats.

Lees ook: Oldambtplein, hoe zit het met de verkeersregels?

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button