Incidenten

Coronavirus: Twee scholen en kinderdagverblijf Oostwold dicht

- advertentie -

Oostwold – Twee basisscholen in Oostwold gaan de komende week dicht, omdat een leerkracht van één van de scholen mogelijk corona heeft. Ook de kinderopvang en peuterspeelzaal die in hetzelfde gebouw zitten, worden een week gesloten.

- advertentie -

Dat zegt algemeen directeur Jan de Boer van scholengroep VCO Midden- en Oost-Groningen tegen RTV Noord. Op een van zijn scholen, cbs De Lichtboei, werkt de leerkracht die ziek is. Hij meldde zich vrijdag ziek met klachten die op corona zouden kunnen wijzen.

Niet getest
‘Het teamlid nam daarop contact op met de huisarts. Maar omdat hij niet tot een risicogroep behoort, wordt er niet op corona getest. Daarom weten we niet zeker of hij het virus daadwerkelijk heeft’, vertelt De Boer tegen de regionale televisie- en radiozender RTV Noord.

Omdat de medewerker eerder deze week op school was, bestaat de kans dat hij collega’s of leerlingen besmet heeft. Volgens het schoolbestuur hebben anderen geen klachten. De scholengroep heeft uit voorzorg besloten dat de school dicht gaat. ‘Dat is gebeurd na overleg met de GGD’, zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema van Oldambt.

Consequenties voor buren
Vervolgens hebben ook de besturen van openbare basisschool De Noordkaap, kinderdagverblijf Bommes en peuterspeelzaal Het Oude Ambt besloten om de deuren een week lang dicht te doen. Zij zitten allen in hetzelfde gebouw aan de Huningaweg in Oostwold.

Directeur De Boer van VCO Midden- en Oost-Groningen schat dat in totaal zo’n 300 tot 350 kinderen gedupeerd zijn.

Geïnformeerd
De ouders van de kinderen zijn aan het begin van de middag per mail geïnformeerd over de maatregel. Ouders met vragen kunnen terecht bij een van de leerkrachten van cbs De Lichtboei.

Aan het eind van de week wordt bekeken of de scholen, kinderopvang en peuterspeelzaal weer open kunnen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button