Cultuur

Kerkklokken luiden als teken van hoop

Scheemda – Luid de klokken als teken van hoop op woensdagavond tussen 19.00 en 19.15 uur op 18 maart, 25 maart en 1 april. Inmiddels hebben meer dan 100 kerken en torens zich aangemeld, waaronder de Kerk in Scheemda.

- advertentie - 

Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. “We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.” schrijft Klokken van Hoop op hun website.

In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten. Kerken – de plaatsen waar eendracht en hoop een thuis hebben – kunnen niet meer gebruikt worden om deze hoop te verkondigen.

Klokken als teken van hoop
In deze tijd waar zo veel mensen behoefte hebben aan tekenen van hoop en uitkomst, waar mensen van allerlei generaties (tijdelijk) sociaal geïsoleerd raken, zijn het de kerken die een oproep van hoop kunnen doen. Help mee om die oproep van hoop letterlijk van de torens te laten horen!

Laten we de komende drie woensdagavonden tussen 19.00 en 19.15 de klokken van onze kerken luiden (Dag van nationaal gebed 18 maart, alsmede 25 maart en 1 april).

Waarom klokken luiden?
– Als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten.
– Als signaal dat we samen respect hebben voor al die hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen.
– Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam of een lantaarn voor de deur zetten, als teken van verbondenheid met elkaar.

Doe mee en laat het ons weten
Als uw kerk mee doet, wilt u het ons dan laten weten? Het zou ook fijn zijn als u het bericht kan doorsturen naar andere kerken, uw kerkleden of wilt publiceren op uw websites. Zo weet iedereen waarom de klokken luiden.

Aanmelden
Meld via deze link een kerkgebouw aan dat zal meedoen. Kerken die zich aanmelden worden onderaan deze pagina opgenomen in de lijst.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!