Algemeen

Klooster Reizen: “Wat voor invloed heeft de coronacrisis op mijn reis?”

- advertentie -

Winschoten – Het Coronavirus houdt op dit moment de hele wereld in de greep. Iedereen ondervindt hier de nadelige gevolgen van. En niemand die ons kan vertellen hoe lang het nog duurt en hoe het verder gaat. Ook u zult vragen hebben en we vertellen u hieronder graag hoe de situatie bij Klooster Reizen is.

- advertentie -

Algemeen
De maatregelen en beslissingen voor reizen worden genomen op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en uiteraard die van het betreffende land. De veiligheid en gezondheid van onze klanten staat hierbij voorop.  We staan hiervoor in nauw contact met de diverse touroperators en luchtvaartmaatschappijen. Wij weten ook niet hoe het verder gaat en wanneer er weer veilig gereisd kan worden. Dit wijzigt namelijk per dag. We volgen dit uiteraard op de voet en zullen indien nodig gepaste maatregelen treffen.

Reizen met vertrekken op korte termijn
Voor reizigers die op korte termijn, de komende 3 weken, zouden vertrekken worden op dit moment maatregelen genomen. Veel van deze reizen zullen geannuleerd worden waarbij er in veel gevallen een Corona-voucher ter waarde van de betaalde reissom wordt overhandigd. Dit voucher kunt u gebruiken om later dit jaar alsnog een reis te maken. Het voucher is SGR-erkend dus u bent verzekerd van uw betaalde reissom.

De ANVR heeft besloten dat het voor de reisorganisaties niet te doen is om reissommen contant terug betalen en dit is dus ook niet mogelijk. Indien u een reis voor deze periode heeft staan nemen wij contact met u op. Houd er echter rekening mee dat de vouchers pas over een week of 2 verstuurd zullen worden. Wel kunnen wij in dit geval alvast een nieuwe reis voor u inboeken.

Reizen met vertrekken op langere termijn
Ook als u later in april of mei een reis heeft gepland is de situatie nog onzeker. Wordt de reis geannuleerd of kunnen we wel weg? Daar is op dit moment in de meeste gevallen nog geen antwoord op te geven. Hoe moeilijk ook, het advies hierin is om voorlopig rustig af te wachten.

Wordt uw vertrek wel geannuleerd door de reisorganisatie dan ontvangt u hier zo spoedig mogelijk bericht van. Wilt u uw vertrekdatum wijzigen naar een latere periode dan gelden hier bij veel organisaties coulance regelingen voor. Deze kunnen wij desgewenst voor u opvragen.

Zolang er echter geen negatief reisadvies is en reizen uitgevoerd kunnen worden geldt er geen versoepeling van de annuleringsvoorwaarden. De geldende betalingsverplichtingen blijven dan ook van toepassing. Mocht u zelf kiezen voor annulering van de reis, dan zijn deze kosten ook voor uw eigen rekening. Een enkele annuleringsverzekering biedt in dit geval dekking van de gemaakte kosten, maar de meesten niet.

Alsnog vakantie boeken
Iedereen wil op vakantie, u toch ook? Doordat er veel om boekingen plaats vinden naar latere vertrekdata is de vraag groot. Wilt u ook nog weg in de zomer of wellicht het najaar? Wacht dan niet te lang. Het lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel. We helpen en adviseren u hier graag bij.

Aangepaste openingstijden
Omdat wij overdag al onze reisspecialisten hard nodig zijn hebben wij besloten om de koopavonden in Winschoten en Stadskanaal voorlopig te schrappen

Vragen
Met onze jarenlange ervaring is deze Coronacrisis voor ons ook nieuw. Wij weten (nog) niet alles, kunnen helaas de toekomst niet voorspellen en weten dus ook niet hoe het verder gaat. Wel proberen we u zo goed als mogelijk op de hoogte te houden. Klooster Reizen is een gezond familiebedrijf dat al meer dan 90 jaar bestaat. Als trouw lid van de ANVR en SGR, wat garanties voor de consument biedt, hopen wij zo spoedig mogelijk u de hele wereld weer te kunnen laten zien. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij verzoeken u echter met klem voor uw en onze veiligheid om dit telefonisch of per mail te doen!

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button