AlgemeenRegionaal nieuws

Leerlingen Campus Winschoten Internationaal in de prijzen

- advertentie -

Winschoten – Campus Winschoten is trots! Dominic Huisman en Bryan Meester, twee leerlingen van de opleiding vmbo Groen van Dollard College Campus Winschoten, hebben vrijdagmorgen tijdens de internationale skills wedstrijden in het Russische Krasnodar de tweede plek (een zilveren medaille) behaald bij het onderdeel ‘Landscaping’.

- advertentie -

Ze zijn het enige Nederlandse team dat in de prijzen viel bij de wedstrijden. Aan de kampioenschappen deden deze week 950 jongeren in de leeftijd tussen 14 en 17 jaar mee. De Winschoters behaalden de medaille voor tuinaanleg.

WorldSkills
De deelnemers aan de vakwedstrijden kwamen uit drie Europese landen en uit Rusland. De Nederlandse delegatie bestond uit 14 mensen, onder wie acht vmbo’ers, vijf docenten en delegatieleider Swen Peeters namens de Nederlandse organisatie WorldSkills Netherlands.

Nationale kampioenschappen
De scholen die de Nederlandse teams afvaardigen wonnen vorig jaar in hun vakrichting medailles tijdens de nationale kampioenschappen van Skills Talents in Amsterdam. De Nederlanders gingen op uitnodiging van de Russische organisatie naar Krasnodar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button