Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Eikenprocessierupsen weer gespot in Oldambt

- advertentie -

Winschoten – De eerste eikenprocessierupsen zijn alweer gespot in de gemeente Oldambt. Als de gemeente een nest tegenkomt, markeren ze de boom met een rood-wit lint. Zo weet een voorbijganger dat je moet oppassen als je er langs komt.

- advertentie -

De locaties van de nesten verzamelt de gemeente. “Vervolgens geven we die door aan een bedrijf die de nesten voor ons opruimt. We willen natuurlijk niet dat de brandharen van de rups zich daarna verspreiden. Daarom verwijderen ze de rups met een speciale stofzuiger.” laat de gemeente weten.

De nesten komen dan in een grote afgesloten zak terecht.

Voorkomen
Voorkomen is beter en goedkoper dan genezen. “We gaan daarom ook op een natuurlijke manier de strijd aan met de eikenprocessierups. Dat doen we door nestkasten voor kool- en pimpelmezen op te hangen, die de rupsen en vlinders aan hun jongen voeren.” schrijft de gemeente.

Het maaibeleid helpt ook mee in de strijd tegen de eikenprocessierups: de verschillende grassen en planten die in de bermen groeien, trekken de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aan, zoals gaasvliegen, sluipwespen en sluipvliegen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button