Algemeen

Mondkapjesactie Winschoter schoenmaker loopt uit de hand

- advertentie -

Winschoten – Wat begon met een actie van de Stoffenwinkel en de schoenmakerij Bakker de rappe schoenlapper is binnen een week uitgegroeid tot een hele organisatie die grote hoeveelheden mondkapjes produceren.

- advertentie -

“We hebben medewerking gekregen van veel ondernemers, het Leger des Heils fungeert als centraal distributiepunt en als naaiatelier. Vele naaiers en knippers verzetten thuis veel werk, we distribueren iedere dag veel mondkapjes aan diegene die het nodig hebben.” vertelt Emmy Huisman, namens het team.

“We hebben inzamelpunten bij de supermarkten voor materiaal om de mondkapjes van te maken, er hebben zich sponsors gemeld, we hebben een website (https://www.mondkapjesoldambt.nl/), een Facebookpagina (https://www.facebook.com/mondkapjesoldambt) en de gemeente helpt ook waar ze kunnen.” Zegt ze. “Hoe mooi dat zoveel mensen in Oldambt zo hard bezig zijn om dit voor elkaar te krijgen!”

Ze doet een oproep: “Veel mensen hebben mondkopjes nodig, we moeten dit samen doen! We doen een oproep aan iedereen die materiaal thuis heeft liggen en er niks mee doet. We kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken om aan de vraag te kunnen voldoen.”

Iedereen die kan helpen kan zich aanmelden via deze website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button