Sport

Sportcentra slaan handen ineen om crisis het hoofd te bieden

- advertentie -

Winschoten – De toonaangevende sportcentra in de gemeente Oldambt; Sport- en Wellnesscentrum Oldambt, Sportcentrum Nico Jager en Budocentrum Chikara hebben ook  ook hun deuren moeten sluiten vanwege de overheidsmaatregelen in de strijd tegen het Coronavirus. Dat zij met pijn in het hart hun sportschool hebben moeten sluiten, heeft grote gevolgen voor deze bedrijven, maar ook voor de sporters.

- advertentie -

Juist in een periode dat een gezonde leefstijl en weerstand essentieel zijn, kunnen deze sportcentra hierin niet optimaal ondersteunen. Hoewel ieder centrum ondanks de sluiting haar sporters nog steeds blijft motiveren! Met name via hun sociale mediakanalen en websites proberen ze de sporters zo goed als mogelijk te helpen. Zo staan er bijna dagelijks nieuwe lessen op het programma, trainingsschema’s kunnen worden gedownload en er zijn diverse workouts beschikbaar.

Abonnementsgelden
Gelukkig hebben genoemde bedrijven veel hartverwarmende reacties, begrip en steunbetuigingen ontvangen. Maar er leven ook vragen bij de sporters, voornamelijk over de abonnementsgelden, allemaal logische vragen. Dat de sportcentra hun diensten niet kunnen aanbieden, komt door de ingrijpende overheidsmaatregelen en vormt een overmachtssituatie voor de bedrijven.

Maar om hun leden tegemoet te komen hebben de sportcentra een eensluidende regeling bedacht. Gedurende deze Coronacrisis, waarin sprake is van volledige sluiting, berekenen genoemde sportcentra 50% van hun normale contributietarieven. Deze regeling komt sporters tegemoet die toch veel van hun faciliteiten moeten ontberen én ondersteunt de sportscholen bij hun inspanningen om hun bedrijf overeind te houden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button