Algemeen

Grens met Duitsland blijft vooralsnog open

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De grens tussen Nederland en Duitsland gaat niet dicht, maar de Duitse regering wil dat de quarantainemaatregelen verscherpt worden. Dat meldt de NOS in hun liveblog.

- advertentie -

Iedereen die vanaf 10 april meerdere dagen in het buitenland (zoals Nederland) is geweest, moet bij terugkeer in Duitsland veertien dagen in quarantaine. Dat is in Berlijn besloten na corona-overleg tussen het kabinet, adviseurs en virologen.

Lees ook: BNR: ‘Duitse grenzen vanaf maandag dicht’

Uitzonderingen op deze regels vormen vrachtwagenchauffeurs en ander goederenvervoer, mensen die met een dwingende reden de grens over moeten en forenzen. Het is niet duidelijk of tanken over de grens nog is toegestaan.

Eerder toonde de regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen zich bezorgd over plannen om de grens met Nederland vrijwel dicht te gooien. De premier van de deelstaat zegt op Twitter dat hij blij is dat het zover niet is gekomen. Deelstaten in de grensregio’s moeten de regels zelf bepalen.

Lees ook: Meer grenscontrole door de Polizei vanwege coronavirus

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button