AlgemeenKort nieuws

Aantal faillissementen gestegen in eerste week van april

- advertentie -

Landelijk – In week 14 (30 maart tot en met 3 april) zijn 69 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 25 meer dan in week 13 (23 tot en met 27 maart), meldt het CBS.

- advertentie -

Het CBS brengt tijdens de Corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Dit is de tweede publicatie in de reeks. In de eerste 14 weken van dit jaar zijn er 836 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 8 minder dan in dezelfde periode van 2019. De trend vanaf 2019 is redelijk vlak.

Meeste faillissementen in de horeca
Van alle bedrijfstakken had de horeca het grootste aantal faillissementen, namelijk 15. Dat is veruit het hoogste aantal faillissementen per week in deze branche tot nu toe in 2020. In de eerste 13 weken van 2020 werden gemiddeld per week 3,5 horecabedrijven failliet verklaard. Verder zijn er in de handel 13 bedrijven failliet verklaard. Dat is vrijwel hetzelfde als het gemiddelde van de eerste 13 weken van 2020. Ook het aantal uitgesproken faillissementen in de financiële instellingen en in de sector vervoer en opslag is niet per se opmerkelijk. Eerder dit jaar zijn meer faillissementen per week waargenomen in deze bedrijfstakken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button