Incidenten

Natuurbrandrisico in Groningen verhoogd

- advertentie -

Groningen – Veiligheidsregio Groningen heeft het natuurbrandrisico in de provincie Groningen verhoogd van fase 1 naar fase 2.

- advertentie -

Wat betekent dit?
Fase 2 geeft aan dat het al langere tijd droog is in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. Voor meer informatie kijk op www.natuurbrandrisico.nl

Wat kunt u doen?
Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook de medewerking van het publiek om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Wees alert en meld verdachte zaken meteen via 112.

Corona
Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die daarvoor getroffen zijn, verzoeken wij ook iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Mocht je toch even de natuur in willen, volg dan de maatregelen van het RIVM en Rijksoverheid op.

– Vermijd drukke plekken.
– Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
– Vermijd groepsvorming; ga zoveel mogelijk alleen, niet in een groep.
– Heb jij of een gezinslid griepverschijnselen of ben je verkouden, blijf dan sowieso thuis.

Stookverbod?
Rond Pasen vinden in onze regio paasvuren plaats. Hiervoor geven gemeenten ontheffingen af. Vanwege de aanhoudende droogte, hebben wij vanuit de brandweer een negatief advies voor het ontsteken van paasvuren afgegeven. De gemeenten kunnen dit advies overnemen en besluiten om de afgegeven ontheffing voor het ontsteken van de paasvuren in te trekken.

- advertentie -

Er zijn ook gemeenten die de ontheffing vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis al hebben ingetrokken. Is het nog onduidelijk? Bij de gemeente kun je terecht voor de huidige status van de ontheffing.

- advertentie - 

Lees ook: Alle paasvuren in Groningen worden door gemeenten verboden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button