Regionaal nieuws

Geen buurtbussen tot 1 juni

- advertentie -

Groningen – Tot 1 juni rijden er geen buurtbussen in Groningen en Drenthe. Ook de stadsbusjes in Hoogeveen en Veendam rijden niet tot 1 juni. Door de Corona-crisis liggen deze vrijwillige diensten al enige tijd stil. Deze buurtbussen en stadsbusjes in Hoogeveen en Veendam worden gecoördineerd door de buurtbusverenigingen.

- advertentie -

Deze week is besloten om de dienstregeling in elk geval tot 1 juni op te schorten. Het gaat hier om 8-persoonsbusjes die vooral ingezet worden om ouderen, studenten en scholieren naar hun bestemming te brengen.

Voor de veiligheid van de chauffeurs
De 8-persoons busjes worden gereden door vrijwilligers en dat zijn vaak ouderen. Het gezondheidsrisico als gevolg van een mogelijke coronabesmetting is voor deze groep vrijwilligers te groot. Ook is het vrijwel niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Bovendien is er momenteel weinig vraag naar buurtbussen en de stadsbusjes in Hoogeveen en Veendam.

Opgeschort tot 1 juni 2020. Periode daarna nog onduidelijk
De dienstregeling is in ieder geval tot 1 juni opgeschort. Of de buurt- en stadsbusjes na 1 juni wel weer gaan rijden is nog onduidelijk. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen de komende periode en de maatregelen die het Kabinet eind april neemt. Daarna beoordelen we samen met de buurtbus-verenigingen de situatie opnieuw. Voor de periode na 1 juni werken we dan verschillende scenario’s uit.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button