Sport

Open NK Beach Soccer 2020 hoopt op wonder

- advertentie -
Midwolda – In de huidige omstandigheden reageert ook het Open NK Beach Soccer op de coronacrisis.

“Het kampioenschap staat dit jaar, zoals de meesten van jullie inmiddels zullen weten, gepland op 26, 27 en 28 juni. En wat ging het lekker met de inschrijvingen! Vanzelfsprekend is dit sinds het begin van de uitbraak van het Corona virus stil gevallen. Iedereen, inclusief wij, had en heeft wel even andere dingen aan het hoofd. ” schrijft de organisatie in hun bericht.

- advertentie -

Ze vertellen verder:

Niet verplaatsen
“Wat er ook gebeurt, het Open NK Beach Soccer wordt niet verplaatst naar een datum later in de zomer. Omdat de zomervakantie voor de regio Noord kort na de oorspronkelijke datum begint en het nieuwe amateurvoetbalseizoen in de laatste weken van die vakantie aanvangt.”

“Tegen beter weten in, maar wie nergens in geloofd zal ook nooit iets veranderen. Dit betekent dat wij de beslissing om het toernooi te annuleren uitstellen tot uiterlijk 1 juni, de einddatum van de huidige maatregelen aangaande het organiseren van evenementen. We beseffen ons heel goed dat de kans op doorgaan misschien maar 1% is. Maar we willen vooralsnog niet de handdoek in de ring gooien. Voor alle duidelijkheid, de gezondheid van onze deelnemers staat voorop. We volgen dus de richtlijnen vanuit de overheidsinstanties in ons besluit de komende maanden. Is er eerder duidelijkheid, dan zullen we eerder annuleren dan de aangegeven 1 juni.”

“We hebben tevens gekeken naar het verschuiven van het toernooi. Echter, de weken na het huidige beach soccer weekend betreffen de zomervakantie van de regio noord. In de laatste weken van deze vakantie begint, volgens de originele planning, het amateurseizoen al. Ook hiervan hebben we geen idee of dit zo zal zijn, maar juist om die reden heeft het voor ons geen zin om het toernooi verder naar achteren te schuiven. Lukt het niet op 26, 27 en 28 juni dan gaan we ons opmaken voor de editie van 2021.”

Conclusie: “Lukt het niet op 26, 27 en 28 juni dan gaan we ons opmaken voor de editie van 2021.” aldus de organisatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button