Regionaal nieuws

REGIO: Geen zeehondenkijkwand bij Termunten

- advertentie -

Termunten – Zolang de huidige corona-richtlijnen gelden bouwt Het Groninger Landschap de zeehondenkijkwand in Termunten niet op. Dit hebben Gemeente Delfzijl, Waterschap Hunze en Aa’s vorige week besloten. De veiligheid van de bezoekers kan door de drie partijen niet worden gegarandeerd.

- advertentie -

De zeehondenkijkwand wordt normaliter rond half april opgebouwd op de dijk bij de Punt van Reide in Termunten. De wand is een populaire bestemming en trekt tussen half april en eind september duizenden bezoekers. Nu groepsvorming van meer dan drie personen niet is toegestaan en er anderhalve meter afstand tussen personen geldt, is besloten de wand tot nader order niet op te bouwen en het dijkvak af te sluiten.

Sinds het begin van de coronacrisis is het nabijgelegen Bezoekerscentrum Dollard al voor publiek gesloten en zijn de activiteiten afgelast. Bezoekerscentrum Dollard en de zeehondenkijkwand zijn onderdeel van natuurgebied Polder Breebaart bij de Dollard.

De corona-richtlijnen van de rijksoverheid gelden tot 1 juni a.s. Wanneer de overheid besluit de periode te verlengen dan zal dit ook gelden voor de maatregelen in Polder Breebaart.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button