Weerbericht

Ook in meivakantie zonnig en droog weer?

- advertentie -

Landelijk – De afgelopen tijd was het zo zonnig dat je je misschien af zult vragen of weer het tijdens de meivakantie omslaat. Juist aan het eind van de week draait de wind naar het noorden en vanaf het weekend is het niet meer zo warm. April doet wat hij wil en kiest voor een wisselvalliger slot. Het wordt niet heel nat, alleen wat normaler voor ons land.

- advertentie -

De meivakantie staat voor de deur. Ondanks dat de vakantie dit jaar anders is dan andere jaren is het wel fijn als het lekker weer is. Het toeval wil dat precies aan het eind van de week een eind komt aan een periode met oostenwind. Aan het warme en zonnige weer komt dus een eind.

De wind draait vrijdag naar het noorden en door koele wind van de Noordzee gaat de middagtemperatuur omlaag. Zaterdag en zondag wordt het 14-18 graden. Voor eind april zijn dat hele normale waarden.

Normale temperatuur op bijzondere Koningsdag
Met de noordenwind kunnen we ook wolkenvelden verwachten en die kunnen soms de zon een tijdje laten verdwijnen. Zo kan het op Koningsdag in de middag regionaal grijs zijn, maar tot buien komt het niet. Het is 13-16 graden in het noordelijke provincies en 17-19 graden in het midden en zuiden. Daarmee is het een paar graden warmer dan vorig jaar, toen verliep Koningsdag juist fris een buiig.

Terug naar normaal
Vanaf dinsdag kunnen af en toe ook een paar lichte buien ontstaan. Het zal niet vaak regenen en ook niet hard. Deze maand heeft het nauwelijks geregend en op een aantal plaatsen is het zelfs geheel droog gebleven. Lang niet iedereen zit te wachten op buien, maar het kan ook fijn zijn. Met af en toe een beetje regen lijkt het weer in ieder geval weer normaal. Ook de middagtemperatuur is heel normaal. In het eerste weekend van mei kan de temperatuur weer naar 20 graden stijgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button