Algemeen

Ommelander Ziekenhuis Groningen blijft toch coronapatiënten opnemen

- advertentie -

Scheemda – In tegenstelling tot wat in de artikelen van vanmorgen is te lezen verdwijnt de coronazorg niet uit Drenthe en Groningen. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen, Treant en Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) blijven corona zorg leveren en houden hiervoor ook ic-capaciteit beschikbaar. Dat meldt zorgverzekeraar Menzis.

- advertentie -

Lees ook: Ommelander Ziekenhuis neemt geen nieuwe coronapatiënten meer aan

Echter om de reguliere zorg weer langzaam op te kunnen pakken is voor de korte termijn afgesproken dat het UMCG en Martini Ziekenhuis voornamelijk de corona ic-patiënten afkomstig uit de landelijke herverdeling behandelen.

Dit betekent dat het Ommelander Ziekenhuis Groningen, Treant en WZA extra gecreëerde ruimte voor corona zorg / ic-zorg weer meer gaat inzetten voor planbare reguliere (niet-acute) zorg. Zij blijven vanzelfsprekend beschikbaar om de ic-capaciteit voor corona patiënten weer te vergroten, mocht dit noodzakelijk blijken.

Landelijke richtlijnen
De betrokken ziekenhuizen bekijken individueel wat de opschaling van reguliere zorg voor hun ziekenhuis en patiënten betekent en hoe dit wordt vormgegeven. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de landelijke richtlijnen gesteld door de NZa.

Voor de (middel)lange termijn verkennen betrokken ziekenhuizen en zorgverzekeraars met een afvaardiging van de huisartsen, Zorgbelang en de ambulancediensten uit Groningen en Drenthe gezamenlijk wat het beste scenario is voor een structurele organisatie van de corona zorg in de regio.

In alle gevallen willen we benadrukken naar inwoners dat zij bij klachten vooral contact op moeten nemen met hun huisarts of in geval van spoed 112 moeten bellen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button