Gemeente

Bouw van de Blauwe Loper ligt op schema

- advertentie -

Blauwestad – Ondanks alle maatregelen die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat de bouw van de Blauwe Loper gewoon door.

- advertentie -

Voldoende afstand van elkaar
Door de enorme lengte van de brug is het voor de bouwers geen probleem om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Daarnaast heeft de aannemer aanvullende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van een extra schaftkeet zodat de bouwers ook tijdens hun pauze voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

(Lees verder onder de foto)

Planning
Het heiwerk op het Oldambtmeer is inmiddels klaar en de contouren van de Blauwe Loper zijn goed zichtbaar. Ook het zandtransport naar het begin van de brug aan de Hoorntjesweg is afgerond. Op dit moment wordt er gewerkt aan het betonwerk in de bocht van het Oostereinde en binnenkort starten de heiwerkzaamheden langs de A7.

(Lees verder onder de foto)

Vanaf mei gaat de aannemer aan de slag met het aanbrengen van de heipalen en het remmingwerk (constructies in het water die schepen de goede kant op sturen) in het Winschoterdiep. Deze werkzaamheden duren tot aan de bouwvak en vormen de voorbereiding op het maken van de beweegbare brug.

- advertentie -

Meer lezen over de Blauwe Loper? Bekijk ons dossier.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button