Algemeen

Horeca knokt tegen corona: “alle beetjes helpen”

- advertentie -

Winschoten – In deze corona crisistijd proberen horecaondernemers zich op allerlei manieren staande te houden. Zo wordt er van alles bezorgd, is afhalen mogelijk en worden er waardebonnen verkocht. Ook Pizzeria en Italiaans Restaurant Bellissima aan de Venne in Winschoten probeert zich staande te houden.

- advertentie -

Snel schakelen
Het was snel schakelen voor het bedrijf, dat dit jaar 21 jaar bestaat. “Toen het bekend werd dat we geen gasten meer mogen verwelkomen in ons restaurant zijn we direct met onze bezorgservice begonnen, onze klanten kunnen hun bestelling online plaatsen.” vertelt ondernemer Angelo Teekens. “We hebben hiervoor naast onze website en Facebook, ook onze menukaart moeten aanpassen, naast pizza’s en pasta’s hebben we ook een groot assortiment aan vis- en vleesgerechten.”

Restaurant
“We waren goed op weg, we hadden een nieuw menu opgesteld en ons restaurant vernieuwd. Helaas moeten we nu rustig aan doen en het met bezorgen en afhalen doen.” aldus Angelo. “We bezorgen in de regio Oldambt, Pekela en Blijham. Toch hopen we dat we snel onze gasten weer mogen ontvangen.”

Op de vraag hoe zij dit de komende tijd voor zich zien antwoorden ze als volgt. “We hebben deze week een afspraak met een aannemer, die gaat bekijken hoe we ons restaurant kunnen inrichten in de tijd ‘na’ corona, we missen de gezelligheid van onze gasten in ons restaurant.”

#HelpDeHoreca
Twee weken geleden lanceerde Koninklijke Horeca Nederland met een aantal andere partijen de actie Help de Horeca (www.helpdehoreca.nl). Inmiddels doen al bijna 6000 ondernemers mee en hebben ruim 19.000 consumenten een bon gekocht met een totale waarde van 900.000 euro.

“Ook wij doen mee aan deze actie, we zijn blij dat er mensen zijn die ons, maar ook alle andere horecaondernemers willen steunen!” zegt Angelo trots.

Medewerkers
Bellissima heeft meerdere medewerkers in dienst, wel hebben ze die nu tijdelijk een andere functie moeten geven. “De bediening zit nu in de bezorging en nemen de bestellingen via de telefoon aan.” zegt Mimmo Teekens, broertje van Angelo die zelf in de keuken staat.

“We hopen dat alle ondernemers hun hoofd boven water kan houden in deze tijd.” zegt Angelo, “Het is hard werken en we moeten het doen met de middelen die we hebben, meer kunnen we nu niet doen.”

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button