Politiek

PvdA Oldambt: “We feliciteren wethouder Broekhuizen met haar nieuwe functie”

- advertentie -

Winschoten – Laura Broekhuizen wordt per 1 juli Directeur van de woningcorporatie Het Groninger Huis. Dit betekent dat zij stopt als wethouder. Laura was sinds juni 2014 wethouder namens de PvdA in het college van Oldambt. Daarvoor was zij jarenlang Statenlid in Groningen. Bij de verkiezingen in 2018 was Laura lijsttrekker en werd de PvdA de grootste partij in Oldambt.

- advertentie -

We betreuren dit vertrek maar tegelijkertijd gunnen we haar dit mooie vervolg in haar carrière.

Lees ook: Laura Broekhuizen treedt af als wethouder

Passie en kundigheid
“Als eerste willen we haar natuurlijk van harte feliciteren”, zegt fractievoorzitter Hilbert Flokstra, “We gunnen haar uiteraard deze functie die goed bij haar past! We verwachten dat ze hier met dezelfde passie en kundigheid aan de slag gaat als we van haar gezien hebben in het wethouderschap en binnen de partij. De gemeente verliest hiermee een sociaal, betrokken en bevlogen bestuurder. Als fractie hebben we altijd prettig met haar kunnen samenwerken, in alle openheid en vol vertrouwen in elkaar”.

Sociale stempel
Bouwen, wonen en leefbaarheid heeft altijd haar hart gehad, Ze toonde zich een sterke onderhandelingspartner bij onder andere de ontwikkeling van Blauwestad, de sloopopgave en de Regionale prestatieafspraken. Er kwam vaart in de vitalisering van de binnenstad van Winschoten en duurzaam bouwen kwam hoog op de agenda van de gemeente. Behoud en verbetering van de leefbaarheid in de gemeente en de regio was daarbij haar focus.

Maar ook wist ze haar sociale stempel te drukken op onder ander Armoedebeleid en de inrichting van de WMO.

Mede dankzij haar inzet sloten 6 Oost-Groninger gemeenten onlangs nog een Regiodeal met de landelijke overheid, waarbij de regio geld krijgt om deze te versterken op het gebied van opleidingen, werkgelegenheid, voorzieningen, de woonomgeving en het verbeteren van de gezondheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button