Algemeen

Drukke verkeerskruising Scheemda meerdere dagen afgesloten

- advertentie -

Scheemda – Voor de herinrichting van de kruising Oude Rijksweg en Stationsstraat (voor de Eexterbrug) in Scheemda is vanaf maandag 18 mei 7.00 uur t/m vrijdag 29 mei de kruising Oude Rijksweg en Stationsstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer behalve voor fietsers en voetgangers.

- advertentie -

De plannen
De gemeente Oldambt bracht vorig jaar de onderstaande plannen naar buiten. De nieuwe maatregelen hebben te maken met de nieuwe Brede School aan de Merelstraat in Scheemda.

– We brengen een verhoogd rood kruisingsvlak aan op het kruispunt Oude Rijksweg/Stationsstraat. Daarnaast leggen we twee zebrapaden aan op de Oude Rijksweg.
– Om de 30-kilometerstatus van de Oude Rijksweg te accentueren, richten we de weg anders in. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de bus straks op de weg stopt en niet meer in haltekolommen.
– Om te zorgen voor een goed herkenbare schoolroute, leggen we een zebrapad aan op de Kanaalweg.

Lees ook: Eerste verkeersmaatregel zichtbaar bij brede school Scheemda

(Lees verder onder de foto)

Omleiding
Er zal voor het doorgaande verkeer een omleiding worden ingesteld.

- advertentie -

Vanuit de noordzijde (naar het station) naar de zuidzijde gaat de omleiding via de Oude Rijksweg, De Akkers, Oosterstraat, Torenstraat, Esbörgstraat, Oude Rijksweg, Haven Zuidzijde en Eexterweg.
Vanuit het zuidzijde (naar het ziekenhuis) naar de noordzijde gaat de omleiding via Stationsstraat, Eexterweg, Haven Zuidzijde, Oude Rijksweg, Esbörgstraat, Torenstraat, Oosterstraat, De Akkers en Oude Rijksweg.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button