Weerbericht

Droog, warm en vrij zonnig weekend voor de boeg

- advertentie -

De Bilt – Het is al maanden uitzonderlijk zonnig en droog en dit weekend is daarin geen uitzondering. Voor liefhebbers van zon en warmte is het opnieuw smullen geblazen, want de zon maakt in het weekend overuren en de temperatuur kan stijgen naar zomerse waarden. Pinkstermaandag gaan de terrassen voor het eerst in maanden open en is het ideaal weer om een terrasje te pakken.

- advertentie -

Het weekend begint meteen goed voor de zon liefhebber, want zaterdag schijnt de zon volop en ontstaan hooguit enkele stapelwolken. De meeste stapelwolken zijn voor het oosten, maar op buien hoef je niet te rekenen. Het blijft namelijk de hele dag droog. De temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden tot 25 of zelfs 26 graden in het zuiden.

Alleen in het uiterste noorden blijft het kwik onder de grens van 20 graden en dat komt door de noordoostenwind die vanaf de koele Noordzee waait. De matige tot vrij krachtige wind maakt het voor het gevoel een paar graden koeler, maar daardoor is het juist in het binnenland heel aangenaam. Met dit weer is het heel verleidelijk om op pad te gaan. Mijd daarbij wel drukke plekken. In eigen tuin is het ook heerlijk en omdat het ’s avonds nog een tijd zonnig en warm blijft, is het ideaal weer om buiten te eten.

Ook Eerste Pinksterdag weet het vrij zonnige, droge en warme weer van geen wijken. Wederom wordt het op veruit de meeste plaatsen warmer dan 20 graden. De maxima komen uit op 21-24 graden. Het weerbeeld lijkt op dat van zaterdag, al zijn er naast zon en stapelwolken in het oosten ook sluierwolken te zien. De beste papieren voor de zonliefhebber heeft Zeeland en ook aan de westkust van Zuid- en Noord-Holland is het over het algemeen zonovergoten. Wel staat er iets meer wind dan op zaterdag.

Terrassen open en gelijk zomers warm
Op Pinkstermaandag gaan de terrassen om 12:00 uur open. Beter weer hadden de terrasuitbaters en terrasliefhebbers zich niet kunnen wensen. De zon schijnt namelijk uitbundig en met 20-24 graden is het ook nog eens behoorlijk warm. In het zuiden, midden en oosten maak je kans op een zomerse 25 graden. Hou je niet zo van de warmte dan is het op de terrassen in de kustprovincies aangenamer, want daar wordt het circa 23 graden.

Wanneer je op het terras zit, of gewoon in eigen tuin of ergens anders, dan is het wel raadzaam met de krachtige zon rekening te houden. Met een UV-index van 6-7 kun je al in 10 minuten verbranden. Zeker als je op een terras zit kan het hard gaan zonder dat je er erg in hebt. Smeer je dus goed in of zoek de schaduw op. En vooral: geniet van het mooie weer en vermijd drukke plekken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button