Algemeen

Bloemetje van de Week voor Melissa Nijboer uit Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze zaterdag brachten we het Bloemetje van de Week naar Melissa Nijboer in Winschoten. Ze werd genomineerd door Marga Akkerman. Zij schreef: “Melissa geeft mantelzorg aan haar opa. En staat voor iedereen maar klaar als er iets moet gebeuren. Het is een topvrouw!”

We worden gastvrij ontvangen in een gezellige woonkamer. Vader Derk en moeder Marga zijn al aanwezig en praten enthousiast over de creativiteit in de familie. Melissa vraagt haar echtgenoot Nico nieuwe koffie te zetten: ‘Deze is te oud om nog lekker te drinken ..’

Al snel blijkt dat Melissa meer doet dan mantelzorg alleen. Zo besteedt ze veel tijd en energie aan de rolschaatsclub WKC. “Ik heb geen baan meer, maar nietsdoen is niks voor mij,” zegt ze.

Maar eerst vertelt ze over haar 85 jarige opa: “Zijn gezondheid ging dit jaar achteruit. Hij woont in een arbeiderswoninkje aan de rand van Westerlee. Ik haal regelmatig boodschappen voor hem.Mijn opa en ik hebben een nauwe band. Altijd al. Ik herinner me nog goed hoe hij me als kleine kleuter over het tuinhek tilde dat tussen onze tuin en zijn tuin stond.”

Opa wil graag zelfstandig blijven. Zijn leven lang woont hij op die plek. Het gezin Akkerman heeft nog bijna twaalf jaar in het huis achter hem gewoond. Melissa vertelt:

We zijn allebei een beetje eigenwijs. Hij krijgt medicatie in hoge doseringen. Dat zet ik voor hem uit. En geef hem de instructies erbij. Als ik het zeg, dan doet hij het wel. Soms is het wel moeilijk: opa is wel eens wat verward. Ook kwam het voor dat het echt heel slecht ging: we belden de familie dat het elk moment over kon zijn. Maar hij kwam er weer bovenop.”

“Mijn opa heeft gelukkig een goede buurman. Die kijkt elke dag even of het goed gaat. Zo niet, dan belt hij mij.” Het is druk in het gezin op deze zaterdag. De één moet nog naar voetbal, de ander zit op rolschaatsen.

Melissa: “Toen mijn dochter op rolschaatsen ging had ik nooit gedacht dat ik er zo in verweven zou worden”. Ze zit in het bestuur van de club. En regelt er veel. Er zijn 24 kinderen lid. “Bij het rolschaatsen hoort show. Ik schmink de kinderen. En regel de glitters. In december doen we een stuk van ‘de Notenkraker’ in de show. Met van die opwindpoppen. Die kostuums maken we zelf. Met een speciaal klusteam waar mijn vader ook in zit.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button