AlgemeenOpinie en verhaal

Inwoonster Midwolda: “Denk na voordat je iets zegt op social media” (video)

- advertentie -

Midwolda – Vorige week maandag is er een bestuurster met haar auto door een schuur gereden. Na berichtgeving op diverse websites, waaronder OldambtNu.nl, kwamen er meerdere reacties op. Melissa Meijer was als eerste bij het ongeval en verleende eerste hulp. Nadat ze thuis Facebook opende schrok ze van de vele reacties. “Ik heb hier erg slecht van geslapen” aldus Melissa.

- advertentie -

“De bestuurster van de auto is achter het stuur onwel geworden, dit kwam door een hersenbloeding. Hierdoor raakte ze van de weg en is door een schuurtje heen gereden” vertelt Melissa. “Om dan zulke misselijke opmerkingen te lezen als: ‘Die reed wel heel hard’, ‘Inparkeren blijft lastig’ of ‘Vast een vrouw achter het stuur’ is zeer schokkend.”

(Lees verder onder de foto)

“Als ik zulke reacties lees, vraag ik me altijd af waarom mensen dit doen. Snappen deze mensen dan niet dat ze daar anderen mee kwetsen?” brengt Meijer haar boosheid onder woorden. “Beseffen ze wel dat mensen die betrokken zijn bij het ongeval dit ook lezen?”

Oproep
“Ik heb de media opgezocht, omdat ik wil bereiken dat mensen meer bewust worden van dit probleem.” aldus Meijer. “Je raakt mensen er wel mee, door te reageren op social media. Als je mensen in de ogen kijkt, dan denk je nog eens na wat je zegt, omdat je rekening houdt met iemand zijn gevoel. Maar blijkbaar denk je daar niet over na als je wat op Facebook zegt.”

Lees ook: Auto raakt van de weg en rijdt dwars door schuurtje

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button