Gemeente

Gemeente Oldambt veilt vier scheepswrakken in Winschoten

Winschoten – Vandaag om 10.30 uur worden vier scheepswrakken, die al jaren liggen weg te roesten in de Oosterhaven in Winschoten, geveild. De veiling gaat ter plaatse bij opbod. Er is geen minimumbedrag ingesteld.

- advertentie - 

De gemeente Oldambt heeft tevergeefs gezocht naar de eigenaren van de schepen. Hiervoor staat wettelijk een bepaalde periode. Die is nu verstreken en de eigenaar is niet gevonden. De gemeente kan nu overgaan tot het verwijderen en de verkoop van de wrakken.

Lees ook: Schip zinkt in Winschoten

Leegpompen
Twee van de vier boten dreigden vorig jaar april te zinken. Doordat de brandweer een van de twee loskoppelde bleef deze drijven. Uit het gezonken schip lekte olie. Om te voorkomen dat dit zich verder verspreidde werden er toen zogenaamde oliebomen, slangen met een olie absorberend materiaal, in het water gelegd.

Lees ook: Boot volledig gezonken; brandweer plaats oliebomen (video)

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!