PolitiekRegionaal nieuws

“Demonsteren zonder vergunning kan niet zonder gevolgen zijn”

- advertentie -

Groningen – De Partij voor de Dieren en Groenlinks willen opheldering over de boerendemonstratie van afgelopen donderdagavond. Zij zijn van mening dat eventuele kosten voor de boeren moeten komen en hebben vragen over de kwestie gesteld.

- advertentie -

Daarnaast willen de partijen weten hoe de burgemeester zich heeft voorbereid op volgende acties. “We hebben gezien dat de burgemeester alles op alles heeft gezet om tractors na donderdag uit de binnenstad te weren en daar zijn we blij mee. Toch willen we weten hoe het komt dat op donderdagavond boeren nog zonder problemen de Grote Markt konden bereiken,” aldus Kirsten de Wrede, fractievoorzitter van Partij voor de Dieren.

Mirjam Wijnja, fractievoorzitter van Groenlinks, vraagt zich af wat de consequenties zijn voor de individuele boeren: “Ze hebben gedemonstreerd terwijl de vergunning was geweigerd. Ik kan me voorstellen dat dat niet zomaar kan. En hoe zit het met verkeersovertredingen en eventuele vernielingen?”

Spoeddebat
Groenlinks en de Partij voor de Dieren hebben bij eerdere boerendemonstraties een spoeddebat aangevraagd in de gemeenteraad van Groningen. Hier hebben ze benadrukt dat de veiligheid van de inwoners centraal moest staan en dat tientallen tractors in de binnenstad voor een gevaarlijke situatie zorgen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button