AlgemeenCultuur

Te gast bij… Anka Willems

- advertentie -

Winschoten – In de serie, ”Te gast bij…”, ontmoet OldambtNu.nl cultuurliefhebbers die hun passie willen delen aan groot publiek. We horen graag wat er in Oldambt leeft op het gebied van kunst, cultuur en muziek. We zijn op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun passie op het gebied van kunst en cultuur!

- advertentie -

Ben jij, of ken je iemand die gepassioneerd is en hierover wil vertellen? Organiseer je iets op dit gebied? Wij horen het graag! Je kunt een reactie mailen naar redactie@oldambtnu.nl.


In hartje Winschoten tref ik Anka Willems in haar atelier. Anka is een duizendpoot op het gebied van tekenen en illustreren. Na haar opleiding voor docent tekenen is zij inmiddels al zo’n dertig jaar werkzaam als illustrator. Inmiddels is na het prentenboek “Padden op pad” ook haar tweede boek verschenen, de gedichtenbundel “Aigenwieze wijsjes” met daarin gedichten geschreven in het Nederlands, Gronings en Engels, voorzien van prachtige illustraties waarvoor Anka diverse technieken hanteert.

Naast het tekenen en schilderen maakt Anka portretten (in opdracht) maar ook o.a. bedrijfslogo’s. Haar docentenopleiding laat zij terugkomen in de workshops die ze geeft. In kleine groepen kun je je eigen creativiteit leren kennen en ontwikkelen, Anka helpt hierin door je te laten kennismaken met de verschillende technieken en hoe deze te gebruiken.

Vanwege de Corona maatregelen kunnen de “Tweekarspelen Kunstroute” en “Kunst aan de rand van Nederland” geen doorgang vinden. Daarom ben je van harte welkom in Anka’s atelier waar zij zowel schilder- als tekenwerk, maar ook handgemaakte sieraden exposeert. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, kun je contact opnemen via mail of telefonisch, de gegevens zijn te vinden op haar website www.ankawillems.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button