Sport

Relinda Baas op de fiets van Harwich naar Bristol

Winschoten-  Vorige zomer zwom Relinda Baas uit Winschoten in iets meer dan 6 uren het IJsselmeer over.    “Het plan voor dit jaar was dan ook geen al te gekke dingen te doen, maar het liep anders” aldus Relinda. Tot vorige week was haar plan om een fietvakantie in Nederland te houden. Tijdens een borrelavondje met vriendinnen waarbij vriendin Ankie, woonachtig in Bristol en via Face Time aanwezig, de vriendinnen uitnodigde naar haar te komen “je kunt hier fantastisch fietsen”.

- advertentie - 

Bij Relinda, fanatiek fietsster bij toerfietsvereniging Toer’80, was de belangstelling gewekt, en reeds de volgende dag verdiepte ze zich in fietsroutes van Harwich naar Bristol. Het boek “London- Land’s  end”van Eric van der Horst werd haar leidraad en houvast. Voor Relinda is het haar eerste keer dat ze een meerdaagse fietsreis doet. “Voor alles is een eerste keer, ik ben wel in voor een beetje avontuur” zegt ze daarover.

In totaal zal ze in 6 dagen ruim 450 km afleggen met een flink aantal hoogtemeters, van Harwich, 135 km ten Noord Oosten van London, naar Bristol, Zuid West Engeland. Ik heb aan het eind van de derde dag contact met Relinda.  239 km en 1547 hoogtemeters liggen dan achter haar, ze is klaar voor de tweede helft.

(lees verder onder de foto)

Ze geniet van de mooie en afwisselende landschappen, maar zo hier en daar is het ook afzien.  De fietsroutes, niet altijd voor de racefiets geschreven hebben de eerste dag een aantal keren langs moeilijk begaanbare paden gevoerd, waar iets anders dan afstappen en lopen dan ook geen optie was. Dag twee was een dag vol Engels weer….regen, regen en nog meer regen. De derde dag fietst ze door  hartje London waar ze langs de geijkte bezienswaardigheden als de London Eye, the Big Ben en het Buckingham Palace aandoet.

Door de korte voorbereidingstijd had ze niet goed voor ogen wat ze tegen zou komen. “Ik kom soms op paden wat ik met de mountainbike nog spannend zou vinden, ik neem de tijd die ik nodig heb, en kom desnoods een uurtje later bij hotel of B&B aan, het is vakantie!”


Heb jij ook een bijzonder (vakantie) verhaal? En wil je het delen? Stuur dan een e-mail naar redactie@oldambtnu.nl.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close