Cultuur

Te gast bij… De Pirates

Winschoten –  In de serie, ”Te gast bij…”, ontmoet OldambtNu.nl cultuurliefhebbers die hun passie willen delen aan groot publiek. We horen graag wat er in Oldambt leeft op het gebied van kunst, cultuur en muziek. We zijn op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun passie op het gebied van kunst en cultuur!

- advertentie - 

Ben jij, of ken je iemand die gepassioneerd is en hierover wil vertellen? Organiseer je iets op dit gebied? Wij horen het graag! Je kunt een reactie mailen naar redactie@oldambtnu.nl.


Reuring in het Stadspark te Winschoten…aan de waterkant hebben De Pirates hun kamp opgeslagen, Capt’n Morgen en Anne Bonny gaan elkaar met zwaarden te lijf terwijl aan de andere kant twee piraten vechten om een fles rum.

Stichting De Pirates…een groep vrijwilligers die zich, verkleed als piraat, inzetten om kinderen een mooie dag te bezorgen. De groep bestaat inmiddels uit zo’n 16 vrijwilligers. Ze zijn te boeken voor evenementen waar zij hun piratenkamp opslaan en hun show opvoeren. Daarbij doen zij op evenementen (waaronder Middeleeuws Winschoten) activiteiten voor en met kinderen, piratenspelletjes maar ook bv. het schminken van kinderen.

Het doel van de stichting is zich in te zetten voor langdurig zieke kinderen of kinderen van minima.  Capt’n Morgan, leider van de Pirates, echtgenote Eleanor en dochter Bonny vertellen gedreven over het bijzondere contact tussen de piraten en kinderen. Met hun stoere maar vriendelijke houding weten ze ook kinderen die moeilijk contact kunnen maken voor zich te winnen. Bonny verhaalt over een jongen die moeilijk zijn emoties kon tonen maar niet meer bij de Piraten weg te houden was, zo op z’n gemak. Verhalen te over…mooie momenten die energie geven, voor de kinderen, hun ouders,  maar zeker ook voor de piraten.

Ook de Pirates worden geconfronteerd met de Corona maatregelen waardoor festivals gecancelled zijn. Dit is voor kinderen die er soms zoveel plezier aan beleven natuurlijk erg jammer. Mocht u De Pirates een warm hart toedragen of ze willen boeken voor een evenement kunt u contact opnemen via de website of info@depirates.nl.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!