Cultuur

Te gast bij… Betsie Beishuizen

- advertentie -

Winschoten –  In de serie, ”Te gast bij…”, ontmoet OldambtNu.nl cultuurliefhebbers die hun passie willen delen aan groot publiek. We horen graag wat er in Oldambt leeft op het gebied van kunst, cultuur en muziek. We zijn op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun passie op het gebied van kunst en cultuur!

- advertentie -

Ben jij, of ken je iemand die gepassioneerd is en hierover wil vertellen? Organiseer je iets op dit gebied? Wij horen het graag! Je kunt een reactie mailen naar redactie@oldambtnu.nl.


Wanneer het gaat over cultuur, muziek en creativiteit in Oldambt kom je al snel uit bij “duizendpoot” Betsie Beishuizen. In haar knusse kamer deze keer maar aan het water, iets anders is gezien de hitte geen optie. “Ik heb opgeschreven wat ik allemaal wil vertellen” zegt Betsie. Ofschoon ik er niet van hou om tijdens een gesprek te gaan schrijven pak ik toch vlot m’n notitieblok als ik de lijst van Betsie zie…

Naast haar werk als activiteitenbegeleidster heeft zij haar bedrijf, de organisatie van evenementen. “Evenementen” mag je ruim zien; dit varieert van het organiseren van een kinderfeest tot het decoreren van een evenement tot het organiseren van het 5 mei bevrijdingsfestival in Winschoten. “ Gezien de geschiedenis van Winschoten hoort hier absoluut een bevrijdingsfestival thuis” zegt Betsie hierover. Hierin wil zij ook nadrukkelijk ouderen betrekken “zij hebben het meegemaakt”. Voor de eerste editie van het festival schreef zij samen met Roelof van der Velde het lied “Stel je eens voor”.

Voor GO! RTV presenteert ze wekelijks een 2 uur durend radioprogramma over kunst en cultuur. Interviews in de studio. Columnisten, muziek, van begin tot eind zorgt ze voor een afwisselende invulling. Steeds op zoek naar wat er te doen is in Oldambt en omstreken. Op donderdagavond is zij te beluisteren van 19.00 tot 21.00, het programma wordt op zaterdag tussen 9.00 en 11.00 uur herhaald.

Recent heeft zij samen met Gerrit Blaauw de produktie van “Gronings Vuur” geleid. Een film waarin jongeren uit het Oldambt het publiek meenemen in hun gedachtenwereld middels zang, dans, gedichten en muziek. De film zal op 20 september te zien zijn tijdens het Tellerlikker festival in Cultuurhuis de Klinker.

Betsie is een positieve, energieke vrouw, vol plannen en ideeën. Ideeën waarbij ze ook steeds de samenwerking zoekt, samen kun je zoveel mooie dingen doen, er is volop te beleven in Oldambt!

Lees hier alle “te gast bij…” terug.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button