AlgemeenCultuur

Actie 5 voor 12 kleurt Cultuurhuis De Klinker rood

- advertentie -

Winschoten – Dinsdag 11 augustus zullen tussen 21.00 en 23.55 veel gebouwen in Nederland rood kleuren. ‘#Wij maken events’ zo klinkt de internationale actie die in Nederland is opgepakt door de evenementenbranche. Theaters, popzalen maar ook overheidsgebouwen zullen dinsdag 11 augustus van 21.00 tot 23.55 rood verlicht worden. Een publieksvriendelijke actie om duidelijk te maken dat het 5 voor 12 is, sinds half maart is het gemiddelde omzetverlies 85 procent, voorheen gezonde bedrijven kunnen nauwelijks het hoofd boven water houden.

- advertentie -

Red Alert!

In Winschoten heeft Quintin Stoetman van R.A. Sound & Lighting het initiatief genomen om Cultuurhuis “de Klinker” uit te lichten. Van 21.00 uur tot 23.55 uur zal “de Klinker” baden in het rode licht. De kleur van Passie voor Cultuur maar ook de kleur van Alarm! De sector wil de overheid laten begrijpen dat overleven alleen mogelijk is met de voortzetting van de steunpakketten.

Wat zou het tof zijn om met vele Oldambsters onze sympathie te betuigen door, met inachtneming van de Corona gedragsregels, door naar “de Klinker” te komen! De evenementenbranche, waar we met z’n allen zoveel plezier aan beleven, zit in zwaar weer. Op social media is er de onlineactie “sound of silence” (de noodkreet SOS) . Via diverse platforms vraagt de evenementenbranche aandacht om de stilte vanuit de regering te doorbreken. De oproep is een oranje kruis over je profielfoto te plaatsen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button