Cultuur

Cultuurhuis De Klinker kleurt rood

- advertentie -

Winschoten – Gisteravond deed Cultuurhuis De Klinker mee aan de actie “vijf voor twaalf”. In het hele land werden theaters, poppodia en ook overheidsgebouwen rood uitgelicht om aandacht te vragen voor de nijpende situatie in de evenementenbranche. Ondernemers en toeleveranciers zagen hun omzet sinds het uitbreken van de Corona crisis met gemiddeld 85 % dalen.

- advertentie -

“Red alert” is een Engels initiatief van Plasa, in Nederland overgenomen door de Vereniging Technische Toelevering Evenementen.

“de Klinker” werd rood aangelicht door Quintin Stoetman en Wouter Raven van R.A. Sound & Lighting. Met belichtingstechniek maar bovenal liefde voor ’t vak lieten ze het cultuurhuis baden in het licht.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Melvin Boonstra/ OldambtNu.nl

Ondanks de coronamaatregelen valt er nog veel te zien en te beleven in “De Klinker. Vanaf een bankje kijkend naar het lichtspektakel zit daar theaterdirecteur Leo Hegge. “Heb je nog nieuws Leo?” “Zeker, vanaf september zal er iedere laatste zondag in de maand ’s middags om 15.00 uur een concert in het Theatercafe zijn. Enige concerten daarvan zijn gratis toegankelijk.

29 augustus a.s. zal de Robert Jay band nogmaals optreden, ( gratis toegang) zeker een aanrader! Het Tellerlikkerfestival is van 20 t/m 22 september, en hiermee wordt traditiegetrouw het nieuwe theaterseizoen geopend. Ondanks de maatregelen is er nog volop reuring in De Klinker!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button