Sport

HCW Dames 1 en Heren  komend seizoen in de 4e klasse!

- advertentie -

Winschoten – Hockeyclub Winschoten start het seizoen 20/21 met twee teams in de officiële KNHB bondscompetitie 4e klasse. Voor HCW is dit voor het eerst sinds zeker 15 jaar. De Heren 1 spelen de laatste jaren al vaker op dit niveau en zijn na één jaar afwezigheid weer terug.

- advertentie -

Vorig jaar waren er te weinig spelers en werd uitgeweken naar de reserve-klasse. De vaste basis is dit jaar aangevuld met talentvolle doorstroom vanuit de jeugd en ervaren spelers vanuit de senioren van HCW. Met een brede selectie en een trainer / coach (Martijn Broekhuizen) zijn de verwachtingen hoog. De afgelopen seizoenen werden de heren uit Winschoten tot twee keer toe 5e en in de zaal werd het afgelopen seizoen zelfs het kampioenschap gevierd. Dit jaar echter lijkt de concurrentie groter geworden in de 4e klasse met zowel Steenwijk als Dash die gedegradeerd zijn vanuit de hogere 3e klasse.

Bij de Dames 1 zijn twee selecties van vorig jaar samengevoegd: de Dames 1 en Dames 2. Ook hier is een vaste kern die al twee jaar samenspeelt nu aangevuld met talentvolle en kwalitatief zeer sterke groep vanuit de Dames 2. Vorig jaar waren beide ploegen bovenin de reserve-klasse te vinden, vandaar ook de stap omhoog richting de bondscompetitie. Een spannende tijd gaat volgen omdat deze selectie nog nooit op dit niveau heeft gespeeld en dus ook geen beeld heeft van hoe HCW er voor staat in de competitie.

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen zijn beide teams van HCW al een paar weken in training. De komende weken worden er nog diverse oefenwedstrijden gespeeld in aanloop naar de eerste wedstrijd op 6 september. Op 30 augustus zijn er bijvoorbeeld vier wedstrijden bij HCW thuis (st. Vitusholt 7e laan nr. 8):

– Om 11.00: H1 HCW – Daring (Veendam)
– Om 12.30: Daring – HVA (Assen)
– Om 14.00: H1 HCW – HVA
– Om 15.30: D1 HCW – HCSO (Stadskanaal)

Publiek is welkom. Er worden natuurlijk de Corona-regels toegepast. De kantine is open, koffie staat klaar!

Vanaf 6 september spelen zowel de Heren 1 als Dames 1 op de zondagen hun wedstrijden. Het exacte schema is te vinden op de site van HCW: https://h-c-w.nl/ of via Facebook https://www.facebook.com/hcwwinschoten/

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button