Weerbericht

Weekendweerbericht: zon en warmte maken plaats voor wisselvallig zomerweer

- advertentie -

Landelijk – Vanaf zaterdag slaat het weerbeeld om. Er ontstaan buien, het gaat stevig waaien en het koelt af. Bij deze buien is kans op hagel en onweer. Zondag komen de maxima uit op 20-22 graden. Volgende week blijft het wisselvallig met buien, maar er zijn ook perioden met zon bij 19-23 graden.

- advertentie -

Wind, buien en lagere temperaturen
Zaterdag zet de weersverandering in. Aanvankelijk is het nog vrij zonnig met stapelwolken, maar vanuit het westen trekken buien over het land. Lokaal kunnen deze buien flink uitpakken met kans op hagel en onweer. In de middag krijgen ook het midden en oosten van het land met buien te maken. Wie in deze regio’s buiten iets wil ondernemen, kan dat dus het beste in de ochtend doen.

De wind is duidelijk aanwezig. Boven land waait het matig tot vrij krachtig. Zet je ramen en deuren open om de hitte van de afgelopen tijd uit je huis te laten blazen. In de kustgebieden waait het krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Het is dan ideaal weer om te surfen, vliegeren of uit te waaien aan het strand. De temperatuur komt uit op 22-24 graden, alleen in het oosten kan het nog net 25 graden worden. Dit zijn hele normale waarden voor eind augustus.

Zondag valt de temperatuur nog een stukje lager uit met maxima van 20-22 graden. De regionale hittegolf is dan echt overal voorbij! Het is wisselvallig zomerweer met kans op buien, maar de zon schijnt ook geregeld. Bij deze buien is kans op een klap onweer. De wind draait naar het westen en blijft stevig doorblazen.

Ook volgende week wisselvallig zomerweer
Na het weekend houdt het wisselvallige zomerweer aan. Dagelijks ontstaan enkele buien met daarbij kans op onweer, maar er zijn ook regelmatig droge perioden met zonneschijn. De westenwind gaat geleidelijk liggen en de temperatuur komt uit op 19-23 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button