Cultuur

Te gast bij… Rob Rosendahl

- advertentie -

Winschoten – In de serie, ”Te gast bij…”, ontmoet OldambtNu.nl cultuurliefhebbers die hun passie willen delen aan groot publiek. We horen graag wat er in Oldambt leeft op het gebied van kunst, cultuur en muziek. We zijn op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun passie op het gebied van kunst en cultuur!

- advertentie -

Ben jij, of ken je iemand die gepassioneerd is en hierover wil vertellen? Organiseer je iets op dit gebied? Wij horen het graag! Je kunt een reactie mailen naar redactie@oldambtnu.nl.


Rob Rosendahl, eerste stadsdichter van ’t Oldambt, van 2014 tot 2016. Hij schrijft gedichten in het Nederlands en in het Gronings, colums en korte verhalen over de Oost Groninger cultuur, o.a. in de gemeentelijke krant “de Oldambster”.

Op dit moment is hij druk met het project “Dichterbij het verleden”. Oudere inwoners van Oost Groningen vertellen verhalen waarbij een groep van dichters een gedicht maakt. Dit kunnen verhalen van een mooie herinnering zijn, een bijzondere gebeurtenis of over een gevoel. Soms vrolijk, soms ontroerend.
Voor Rob betekent dit het verbinden van ouderen en jongeren, het levend houden van de verhalen en daarmee ook de Oost Groninger cultuur doorgeven en bewaren. Ouderen vertellen verhalen waaruit jongeren kunnen leren.

Onder ouderen is eenzaamheid een veel voorkomend probleem, wanneer zij hun verhaal kunnen vertellen ontstaat er weer een betrokkenheid bij de maatschappij. De jongeren betrekken bij de wereld van de ouderen, de ouderen betrekken bij de wereld van de jongeren. Elkaar leren begrijpen, aanvullen, ondersteunen en samenwerken zijn hierin sleutelelementen.

Het team van dichters bestaat uit Laura Mijnders, Remda Spoelstra, Gerard Rozeboom, Nouschka van der Meij en Rob Rosendahl. Een van de dichters komt luisteren naar het verhaal, waarna er een gedicht over gemaakt wordt. Nadien komt de dichter het gedicht nog eens voorlezen aan de verhalenverteller.
Begin 2021 zal er een gedichtenbundel met alle gedichten worden uitgebracht. Wilt u meer weten over dit bijzondere project? Kijk dan eens op www.dichterbijhetverleden.nl
Belangstellenden, subsidieverstrekkers en samenwerkingspartners kunnen voor meer info een e-mail te sturen naar hansrozebo@hotmail.com

 

Lees hier alle “te gast bij…” terug.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button